HTML

úton együtt a menny felé

Friss topikok

  • kvml: Ez Nagyon ott van!!! :) (2013.06.26. 17:07) Munka közben
  • Rob bácsi: Nagyon jó gondolatok! Csodalátos hogyan az Úr munkalkodik az egész Bibliában, főleg, amikor Jézus ... (2013.01.22. 12:43) Ószövetség vs Újszövetség

Címkék

Ószövetség vs Újszövetség

2013.01.21. 10:23 Mihalecz Béla

A mi nap egyik keresztyén Atyafival beszélgettem az érintett témában.Nekünk keresztyéneknek melyikkel kell illetve érdemes foglalkoznunk.A teljesség igénye nélkül egy-két gondolat...Kereső embereknek szoktam mondani,hogy ha meg akarjuk ismerni Istent érdemes foglalkozni az Ószövetséggel is és nem érdemes szétválasztani a kettőt.Hiszen Isten tegnap ma és mindörökké ugyanaz (,,Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való,és a világosság Atyjától száll alá,akinél nincs változás,vagy változásnak árnyéka.Jakab 1:17) Isten nem változott az elmúlt évezredek alatt csak testet öltött Jézusban,hogy elérhetővé váljék számunkra.(,,Kezdetben vala az Ige,és az Ige vala az Istennél,és Isten vala az Ige,Ján.1:1 És az ige testé lett és lakozik mi közöttünk,Ján.1:14) Csodálatos dolog ahogy Isten kijelenti magát az Ó szövetségben és adja a tíz parancsolatot( 2 Mózes 20:1-17) és amikor a törvénytudók kísértik Jézust ( Máté 22:35-40) Ő válaszol ugyanazt elvárva sőt megmutatva,hogy teljesedhet be 2 parancsolatban az egész törvény.Hiszen Jézus nem azért jött utánunk a földre,hogy eltörölje a törvényt,hanem ,hogy betöltse (Máté 5:17)A Szentírás mindig ámulatba ejt és hálás vagyok Istennek amiért kijelenti magát az Igén keresztül.Ő egyszerűen teológiai okfejtés nélkül vágyódik a teremtményei után és ezért kész volt meghalni értünk.Fontosnak tartom mind az Ó és Újszövetség tanulmányozását hiszen Isten ezen keresztül tud szólni az emberi szívhez...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://haza-fele.blog.hu/api/trackback/id/tr25030182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Illyés Szabolcs · http://missziok.szolidaris.hu 2013.01.21. 12:59:55

Grat. a blogindításhoz, nagyszerű a téma: az Ószövetség hatalmas szellemi igazságai ugyanis gyakran elvesznek a mai keresztények számára. Nagy és veszélyes kihívás ma a zsidó nép és Isten igazi, ránk, mai keresztényekre vonatkozó kapcsolatával foglalkozni, de megéri :)!

Rob bácsi 2013.01.22. 12:43:51

Nagyon jó gondolatok! Csodalátos hogyan az Úr munkalkodik az egész Bibliában, főleg, amikor Jézus a földre eljött és a törvényt betölte....és élő kapcsolatban velünk keresett - most is keresik!
Thanks be to God!
süti beállítások módosítása